Hva er ditt høydepunkt på NODA15?

To dager med foredrag er snart ved sin ende. NODA-konferansen i Ålesund har tatt for seg det viktigste og nyeste innen datajournalistikk – fremtidens mediaverktøy. I underkant av 400 deltakere har lyttet og lært på over 40 foredrag om alt fra krigen i Syria og virtual reality til datasikkerhet.

Vi spurte fem deltakere om deres høydepunkt på Noda 2015.

Johann Roppen, rektor ved Høgskulen i Volda

Johann Roppen

– Det som imponerte meg mest var Tarjei Vassbotn uten tvil. At Google stiger ned fra himmelen og inn i kroppen til en volding – det var stort.

Kari Einertsen, journalist i Aftenposten

Kari Einertsen

– Så langt har det vært Francesca Panetta fra The Guardian, som snakket blant annet om Streetlife. Hun synes jeg hadde mye morsomt å vise frem. I tillegg var det foredraget til Aron Pilhofer fra The Guardian. Men det største høydepunktet var BT på bord 4 om datajournalistikk! Det var både bra og svært relevant for oss.

Magnus Bjerg, leder for TV2 Danmarks utviklingsteam og formann for DONA

Magnus Bjerg

– Google har nok vært høyepunktet. Det var veldig imponerende. Verdens kanskje største virksomhet med uendelige ressurser og infrastruktur til rådighet. De lager så enormt store prosjekter.

Sunniva Relling Berg, student på Universitetet i Bergen

Sunniva Relling Berg

– Aron Pilhofer fra The Guardian som åpnet hele konferansen. Han ga inntrykk av alle de mulighetene som finnes og at vi skal bruke alle fargene på paletten. Det var utrolig inspirerende!

Fredrik Ljone Holst, journalist i NTB
– Jeg må nok si at Google-presentasjonene har vært høydepunktet på NODA-konferansen. Både «Data Driven Emotions» og «The Internet of Things». Fra den andre presentasjonen likte jeg spesielt tanken om å få alle de elektroniske tingene man har i huset til å prate sammen. At ikke kun hver enkelt ting er koblet til nettet, men at de også er i en sammenheng. For eksempel at kjøleskapet vet hva du har i ovnen eller hva du glemte i garasjen da du var å handlet i går.

Tekst: Anna Kristine Valderhaug
Foto: Nicolay Woldsdal

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s