Veien videre

NODA15 sitt siste program på lørdag ble startet av konsernsjef i Polaris Media Per Axel Koch, som skulle forklare hvorfor de har valgt å satse så hardt på datajournalistikk. Det hele ble avsluttet med et panel bestående av Koch, Hanna Relling Berg, Pål Nedregotten, Erik Sønstelie, og Turo Uskali. 

av Harald A. Stolt-Nielsen

– Det har vært fantastisk å være del av en konferanse der det har vært så mye positivitet, imotsetning til mange andre konferanser hvor det ofte er fokusert på hvor vanskelig det, forteller Koch om sine tanker av NODA15 i Ålesund. Erik Sønstelie fra Schibsted Akadamiet var likevel klar på at datajournalistikk ikke er redningen, men et meget godt hjelpemiddel, som det må invisteres i.

– Problemet er ikke det teknologiske, det er kulturelt. Journalister må vite hvor effektivt dataen også kan være i hverdagen, spesifiserer Nedregotten i Amedia. Det var klart blant deltakerne i panelet at digital journalistikk ikke er svaret på alle utfordringene til bransjen, men er et hjelpemiddel journalister rundt om bør trykke til seg.

Alle mediehus #1 digitalt

Koch i Polaris var klar på vanskelighetene i mediebransjen. Likevel er det flere lyspunkt som han mener har kommet fram gjennom helgens NODA konferanse. Han er også klar på at i Polaris Media skal det satses både lokalt, og regionalt.

– Et av de gode eksemplene der vi regionalt har konkurrert og vunnet over de store nasjonale mediene i Norge, var Flatanger brannen. Da hadde Adresseavisen 1,2 millioner lesere på nett, 400.000 ganger ble videoene fra brannen sett.

Panelet var alle klare på at fremtiden for bransjen ser lys ut, men også at journalistene må tilpasse seg de nye virkemidlene som det stadig blir flere av.

– Det som blir viktig er å lære folk til å agere riktigere. Vi må investere i endringsledelse, og redaksjonene må jobbe enda bedre, konkluderte Pål Nedregotten med.

NODA15 avsluttes i kveld med NODA Awards der nordens beste datajournalistiske saker skal kåres, for å se finalistene klikk her!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s