Rekordpåmelding til NODA awards

Den nordiske prisutdelingen for datajournalistikk – NODA Awards – har fått rekordhøy påmelding av bidrag med hele 56 prosjekter fordelt på kategoriene Facts, Storytelling og application. Norge har flest bidrag med 26, mens det er 15 fra Sverige, 11 fra Finland og 4 fra Danmark. Prisene blir delt ut på NODA-konferansen i Ålesund 30.-31. januar (http://noda15.no/).

På den forrige NODA-konferansen i Stockholm i november 2013 var det i alt 25 påmeldte prosjekter. Denne gangen er det altså mer enn dobling, noe som forteller mye om den rivende utviklingen innenfor nordisk datajournalistikk de siste par årene. Flest bidrag er det i klassen Facts, med 23, mens det er 21 i klassen Storytelling og 12 i Applications.

Det er de store redaksjonene som dominerer listene. Flest bidrag kommer det fra finske Helsingin Sanomat, som har meldt på hele 9 prosjekter. VG kommer like bak med 7 prosjekter, mens YLE, NRK, Dagens Nyheter, Adresseavisen og Sunnmørsposten alle har fire hver.

Her er listen over alle påmeldte bidrag, med link til prosjektenes hovedside:

Facts:

Helsingin Sanomat med The new political parties, No more secrets, Middle East Wheel  og Shouts of the Parliament. NRK med Her Svikter Norge, Langreist skinke, Sjekk tid på legehelikopteret og Drap og Diagnose. Dagens Nyheter med Lekplatsgranskning, Censurerade Wikipedia-­artiklar og Pisa – undersökningen som elevarna struntade i.

VG med Inkassokrisen og De hemmeligholdte ulykkesrapportene. YLE med Shattered Finland – the value machine og The EU parliament machine. Adresseavisen med Silkeveiene, Aftonbladet med Valkompassen, Berlingske med#sporet og DR med CO2-svindel. Lärarnas Tidning med Teachers – the largest occupation in local politics, Nyhetsbyrån Siren med Politiskaklassen.se, Sunnmørsposten med Rus bak rattet og Trønder-Avisa med Vi kjører E6.

Storytelling:

Helsingin Sanomat med The Deep, The life of Edvard Munch og Estonia. Sunnmørsposten med Ålesund brenner, Festivalguiden og Borte bra – heime verst.  SVT Pejl med Inkomstskalan og VALU. YLE medInteresting military history stories around us crowdsourced og Migration in Finland. VG med Spillet om Norge og Dødsdykket. Adresseavisen med Silkeveiene og Trøndere i New York. ABC Nyheter medKrigssommeren, Aftonbladet med Estonia, Bergens Tidende med Asylbarna og DN med Kompisrösterna. DR med Fødevarefusk, SvD med Politiken visualiserad i realtid og Trønder-Avisa med Slik rammetFlatangerbrannen.

Applications:

Dagbladet med torussiawithlove og Julegavedetektivene. Helsingin Sanomat med The dress Machine ogThe Finnish Class Machine. VG med Er du i slekt med en Eidsvollsmann, Inkassokrisen og Vegvesenets ulykkesrapporter. Adresseavisen med Navnekampen, Aftonbladet med Valkompassen, Bergens Tidende med Kommunebygger. DR med Skolefravær, Mittmedia med #kandulova.

NODA-konferansen i Ålesund er stadig åpen for påmelding på http://noda15.no/

Vinnerne fra første NODA Awards i Stockholm november 2013, fra Sunnmørsposten, Helsingin Sanomat og Aftonbladet.
Vinnerne fra første NODA Awards i Stockholm november 2013, fra Sunnmørsposten, Helsingin Sanomat og Aftonbladet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s